Advania

Advania
Description:
Advania is “The tech company with people at heart,” operating across Sweden, Norway, Iceland, Finland, Denmark, and the UK. With a team of over 5,000 talents, we offer managed services, hardware, software, and professional services to clients in both private and public sectors, primarily in the mid-market. Our main goal isn't just about technology; it's about empowering people to create sustainable value. Advania is proudly backed by funds managed by the Private Equity team at Goldman Sachs Asset Management.
#Global100

Global100 2024. Every year, Cloudtango honors the most successful managed service providers. For 2024, our technical analysis focused on business growth, customer satisfaction, and service offerings. By being selected, Advania demonstrated an excellent track record delivering innovative IT services and cloud solutions while exceeding customer expectations.

50+ SME LE upGrowth Microsoft EUCiscoFortinet ISO 27001 ISO 9001

Herrljunga

Två kommuner med 25 skolor och förskolor som behöver väl fungerande nätverk.

Ramirent

Vem vet hur verksamhetskraven ser ut om fem år?

Services:
VoIP, Backup & Recovery, Cloud Migration, Cybersecurity, Data Storage... and 12 more
Partnerships:
VMware, Cisco, Dell, EMC², Fortinet, +7 […] more
HQ:
Stockholm, Sweden
Branches: Umeå and 15 more

Advania Reviews

Write a Review

Det var Advanias flexibilitet som fällde avgörandet. De såg det aldrig som ett problem att vi är både stora och små samtidigt, å ena sidan en global koncern på sex kontinenter, å andra sidan ett företag med bara 140 medarbetare.
Att Advania kunde erbjuda support 24/7 var också ett stort plus, med tanke på tidsskillnaderna mellan våra kontor, säger Nicolas, som aldrig sett avståndet till Advania i Stockholm som något problem.

Nicolas Sommer, IT-ansvarig
Euro-Center

Våra användare kommer först, och de ska ha en stabil miljö. För att kunna ge dem det behöver vi en partner med hög kompetens som vi kan ha tät kontakt med. Och det har vi redan sett. I dag har vi daglig kontakt och Advania är lyhörda, de har koll och vi kan komma med gemensamma förslag. Dessutom är personkemin viktig för att det ska funka, och den finns där.

Kristina Essén, IT-ansvarig
Handelsanställdas förbund

Vi behövde servrar väldigt snabbt. Vi var ett ungt företag som utvecklade en teknikplattform och de andra företag vi var i kontakt med då kändes rigida och omständliga. Advania var lyhörda direkt och hade allt det som vi behövde. Erfarenheten fanns där också, och tillsammans började vi bygga upp en gemensam serverarkitektur.

Mikael Forslund, inköpschef
Magine

Vi såg att våra egna resurser inte skulle räcka till. Vi skulle utforma en helt ny generation av vår plattform och vi hade redan mycket på gång på många olika håll. Vi såg tidigt att det ställdes höga säkerhetskrav och att vi var tvungna att få in de senaste tekniska lösningarna i infrastrukturen och det var där Advanias personal och kompetens behövdes.
Advania hjälpte oss att genomföra projektet och vi känner oss bekväma med att kunna bolla idéer och lägga ut arbetsuppgifter på dem. Vi har genom samarbetet med Advania samtidigt höjt den interna kunskapsnivån och samtidigt fått en del lärdomar i projektet som vi kommer att ha användning för i vårt fortsatta arbete.

Bo Eliasson, Säljansvarig Infrastructure
Netcontrol

Kunskapen och erfarenheten hos den du samarbetar med är naturligtvis nödvändig. Och Advanias medarbetare kan det här, det råder det inga tvivel om. Det här har fungerat så pass bra tack vare personkemin. De lyssnar på oss, men tar samtidigt egna initiativ och är proaktiva. Vi måste lyfta fram Eva Vatn på Advania här. Hon är så fantastiskt duktig. Det är mycket på grund av henne som allt i samarbetet fungerar.

Niklas Glimnèr
Sjöfartsverket

Utöver att vi ville ha allmänna förbättringar gällande support och dygnet runt-övervakning av våra system sökte vi en leverantör som kunde erbjuda stabilitet och som ständigt skulle sträva efter att förbättra vår IT-miljö. Det var en väldigt viktig faktor för oss när vi gjorde vårt val.
Vi kände genast ett stort förtroende för dem, att de skulle klara av att drifta våra system. Och att de gick in med full styrka och såg till att allt fungerade inom loppet av några veckor var imponerande. Det tog inte ens en månad från att upphandlingen blev klar till att vi var i full drift hos Advania. Vi blev väldigt imponerade av det.

Lena Holst, ekonomichef
Starka Betong

Attityden och engagemanget från Advania är helt rätt.

Lennart Hedenström, IT-chef
Statens Tjänstepensionsverk

Advania har ett ovanligt tydligt kundfokus, de börjar alltid med att lösa de problem som uppkommer, först därefter går de in och reder ut hur saker ser ut avtalsmässigt.

Anders Lundemo, IT Manager
Studsvik

Advania var de enda som litade på att vi satt på kompetens nog för att släppas in i systemet. Det är nyckeln till att det har gått bra.

Nima Ashaier, IT-chef
Uniflex

Att medverka till att situationen förbättras både för pedagoger och för elever verkade vara en naturlig del i projektet för Advania. De var lyhörda, mycket nyfikna och intresserade från början.

Thomas Lehnberg, IT-ansvarig på Nybyggeskolan
Västerås stad

Managed Service Providers near Stockholm

 • Specializes in IT infrastructure and delivers products and services that simplify the handling, operation and development of our customers’ IT environments. We think it is essential to be close to … More
 • Solna
  Entreprenörsföretagen Candidator, DGC och Solid Park har tillsammans bildat Iver. Vi finns nära våra kunder, både fysiskt och i tanken. Genom sammangåendet har vi fått styrkan att nå vårt mål – att … More
 • Stockholm
  Nordlo erbjuder IT- och digitaliseringstjänster till företag och offentlig verksamhet i Norden, på regional, nationell och internationell nivå. Med strategisk rådgivning, ett nära samarbete och med … More
 • Solna
  Vår affärsidé är att levererar tjänster på ett säkert sätt för att hjälpa våra kunder i deras digitaliseringsresa.
  Vi efterlever kraven mot den nya säkerhetsskyddslagsstiftningen. Det innebär … More
 • Solna
  Telia Cygate har länge varit kända som en IT-partner som har nätverk och säkerhet i sitt DNA. Det ger oss en stabil grund att stå på och låter oss hjälpa våra kunder att utforska möjligheterna med … More

View Map of MSPs near Sweden

Are you from Advania? Edit your profile
Managed Service Providers near Sweden

Rate & review

We respect your privacy. Your Email will not be published, shared or used in any emailing campaign. You will be asked to validate your email account and we may only contact you regarding your review.