Atea Sverige AB

Atea Sverige AB
Description:
Specializes in IT infrastructure and delivers products and services that simplify the handling, operation and development of our customers’ IT environments. We think it is essential to be close to you as a customer and that’s why we have around 30 local offices across Sweden, employing 1900 people. About 1000 of our staff are consultants, who help companies and organizations throughout the country to exploit the potential of IT more effectively.

40+ LE upGrowth CiscoFortinet

Services:
VoIP, IaaS, Hyper-convergence, Email Security, Data Storage... and 17 more
Partnerships:
Lenovo, Citrix, HPE, Cisco, IBM, +7 […] more
HQ:
Kista, Sweden
Branches: Borlänge and 33 more
Website:
Tel:
08 477 47 00

Atea Sverige AB Reviews

Write a Review

Att vi idag återanvänder 95 % av vår it-utrustning är en del av vår hållbarhetsstrategi och vårt arbete med cirkulär ekonomi.
Det är viktigt för oss att ha koll på vem som köper utrustningen så att den hamnar i goda händer och inte på en soptipp någon annanstans i världen.
Den här tjänsten är väldig smidig och funkar väldigt bra och har gjort det hela tiden. Vi gör bara en beställning till Atea som skickar över ett skåp, som vi sedan fyller med den gamla it-utrustningen. Därefter hämtar Atea skåpet och ser till att all data raderas. Vissa datorer återanvänds sedan av oss, medan andra säljs vidare.
Vid återanvändning av it är det extremt viktigt att säkerhetskraven efterlevs så att företagsinformation inte förs vidare. Säkerheten måste genomsyra hela kedjan från det att utrustningen lämnar Scania, till det att den återanvänds av någon annan. Det kan vi lita på att den gör när vi använder Atea.

Daniel Olsen, Service Responsible Hardware
Scania

Atea föreslår alltid lösningar som passar vår verksamhet och storlek. Dessutom har de konsulter både i Borlänge och Stockholm, vilket underlättar för oss när vi behöver hjälp på plats. Vi kan ringa vår konsult när som helst och fråga om vad som helst. Vi får alltid hjälp nästan omgående.
Det här är saker jag inte själv har tid att fundera så mycket på. För mig är det verkligen en stor hjälp att Atea förstår oss och hur vi kan utveckla vår it-miljö. Det gör att vi kan fokusera vår tid och energi på det vi är bäst på i stället för på it.

Margareta Perlström, Administrativ chef
Srf konsulterna

Verksamheten förändras snabbt, inte minst inom dokumentering. Kan man dokumentera på plats blir uppgiften med större sannolikhet utförd och vården blir säkrare.
I och med att vi var först ut i Sverige att använda appen får man räkna med lite strul. Men allt har löst sig direkt. Atea och Ilab har hela tiden lyssnat och tagit till sig av våra synpunkter.

Sofie Jansson, systemansvarig i kommunen
Vadstena Kommun

Användarna på universitet kommer själva att kunna ansluta till portalen och beställa vad de behöver eller be oss på ITS om hjälp att lägga en order. Beställningen kommer att ta några minuter att genomföra och trettio minuter senare kan servrarna tas i drift.
Svaret blir en ny mjukvara för fakturering som våra programmerare utvecklat, men fler tester återstår. Atea har bidragit med värdefulla råd och erfarenheter.

Simon Johansson, driftsamordnare
ITS

Sandå Måleri har en väldigt liten it-avdelning och det är skönt att slippa lägga dyrbar tid på att hålla koll på hårdvara och underhåll. Att istället ha folk som sköter allt detta åt oss är både säkrare och tryggare, säger han.
Vi var tidigare två anställda på it-avdelningen men det är ganska känsligt att vara så få som ska ta hand om så många kunder som vi har ute i organisationen. För att alltid vara på den säkra sidan och för att vi inte skulle behöva oroa oss för att kunderna skulle få den support de behövde så har vi sedan april i år valt att hyra in it-support från Atea.
Det har fungerat väldigt bra. Antalet ärenden per månad är cirka 200 stycken. Så det blir en stor avlastning för mig i mitt jobb. Idag kan jag istället för support fokusera på hur it-stödet kan förbättras för alla medarbetare och på vår framtida strategi och utveckling.

Tomas Larsson, it-chef
Sandå måleri

Tillsammans med Atea gick vi noga igenom vårt datacenter, klassificerade data och undersökte vilken information som måste finnas kvar och vad vi inte längre behövde. Ett råd jag har till andra kommuner som vill outsourca är att skapa en strategi för klassificering av information och appar och inventera hård- och mjukvara innan flytten.
Ett program för fjärranslutning av användare, Microsofts Remote App, blev lösningen.

Christer Granqvist, It-chef
SMEDJEBACKENS KOMMUN

För mig är det ett naturligt val att outsourca en kvalificerad tjänst av det här slaget. Att säkra den kompetensen – med en regelbunden fortbildning av medarbetare – och lägga den tid som krävs internt tycker jag inte är något alternativ.
Det har helt klart blivit en större utmaning att få hela it-miljön att vara stabil och säker. Jag känner stort förtroende för Atea, och kan lägga min tid på andra uppgifter nu när jag kan släppa det ansvaret.

Benny Ståhl, It-ansvarige
Garos

Managed Service Providers near Kista

 • Stockholm
  Advania is “The tech company with people at heart,” operating across Sweden, Norway, Iceland, Finland, Denmark, and the UK. With a team of over 5,000 talents, we offer managed services, hardware, … More
 • Solna
  Entreprenörsföretagen Candidator, DGC och Solid Park har tillsammans bildat Iver. Vi finns nära våra kunder, både fysiskt och i tanken. Genom sammangåendet har vi fått styrkan att nå vårt mål – att … More
 • Stockholm
  Nordlo erbjuder IT- och digitaliseringstjänster till företag och offentlig verksamhet i Norden, på regional, nationell och internationell nivå. Med strategisk rådgivning, ett nära samarbete och med … More
 • Solna
  Vår affärsidé är att levererar tjänster på ett säkert sätt för att hjälpa våra kunder i deras digitaliseringsresa.
  Vi efterlever kraven mot den nya säkerhetsskyddslagsstiftningen. Det innebär … More
 • Solna
  Telia Cygate har länge varit kända som en IT-partner som har nätverk och säkerhet i sitt DNA. Det ger oss en stabil grund att stå på och låter oss hjälpa våra kunder att utforska möjligheterna med … More

View Map of MSPs near Sweden

Are you from Atea Sverige AB? Edit your profile
Managed Service Providers near Sweden

Rate & review

We respect your privacy. Your Email will not be published, shared or used in any emailing campaign. You will be asked to validate your email account and we may only contact you regarding your review.